Låna pengar

Att låna 10000 kr utan säkerhet innebär att du tar ett så kallat blancolån. Med det menas att du som lånar pengar inte behöver sätta in någonting av värde som säkerhet i lånet. Ett lån med säkerhet kan exempelvis vara ett lån där du lånar 10000 kronor och måste ange bilen som säkerhet ifall att du inte kan betala tillbaka lånet. I sådant fall tar banken din bil, säljer den och tar 10000 kronor från försäljningen.

Fördelar med att låna utan säkerhet

Fördelar med att låna 10000 utan säkerhet är att även den som inte har några ägodelar av värde, kan bli beviljad lån. Du behöver inte äga en ny Volvo, en motorstark Dobster eller ha en villa eller etagelägehet på Strandvägen – du kan låna pengar i alla fall.

Nackdelar med att låna pengar utan säkerhet

Nackdelen med lån utan säkerhet är att de oftare är dyrare än vanliga lån. Höga avgifter brukar tillkomma samt räntor med hög procentsats. Anledningen till varför avgifter eller ränta adderas, är att kreditgivaren tar en större risk som lånar ut en pengasumma som kanske inte kommer tillbaka.

Så här kan du låna 10000 utan säkerhet

För att låna 10000 utan säkerhet måste du stå utan betalningsanmärkning. Du måste vara myndig och du måste ha en fast inkomst. Din ekonomi måste helt enkelt vara stabil och din bank måste lita på dig, annars kommer du med högsta sannolikhet att få ett nej på din låneansökan.