Lån online

SMS-lån som beviljar alla (nästan)

Är du trött på att få nej efter nej när du söker efter sms-lån på grund av din kreditvärdighet eller tidigare ekonomiska beslut? Du är inte ensam! Men det finns faktiskt långivare där ute som har en annan inställning och vill göra skillnad. De har antagit en strategi som går ut på att ”Vi lånar ut till alla!”

Dessa långivare har insett att ibland kan livet vara oförutsägbart och att en dålig ekonomisk händelse inte alltid betyder att någon är ovärdig att låna pengar. Därför arbetar de med en mer inkluderande och flexibel inställning när det gäller att erbjuda sms-lån.

Snabba och smidiga sms lån alla kan ansöka om

De typer av lån som dessa långivare erbjuder varierar, men de har en gemensam nämnare: alla är välkomna att ansöka. De strävar efter att erbjuda snabba, smidiga och anpassade lån som passar varje individs unika situation. Oavsett om du har betalningsanmärkningar, en osäker inkomst eller en begränsad kredithistorik, så finns det en långivare som är redo att lyssna och erbjuda hjälp.

Det är viktigt att komma ihåg att långivare som beviljar sms-lån till alla också tar sitt ansvar för att inte bidra till överskuldsättning. De ser till att noggrant utvärdera varje låntagares återbetalningsförmåga och skapar lånevillkor som är anpassade efter individens ekonomiska förutsättningar. Detta innebär att även om de är mer öppna för att låna ut pengar, så gör de det på ett ansvarsfullt sätt.

Viktigt att ta sitt ansvar även om det är lätt att låna

Att hitta en långivare som säger ”Vi lånar ut till alla!” kan kännas som en frisk fläkt för många som kämpar med att få tillgång till krediter och lån. Men kom ihåg att det fortfarande är viktigt att läsa igenom och förstå villkoren för lånet innan du ansöker, och att ha en realistisk plan för att betala tillbaka lånet i tid.

Så om du letar efter en långivare som är redo att ge dig en chans trots din kreditvärdighet, titta efter sms-lån som beviljar alla och kom ihåg att det finns långivare som vill hjälpa dig att komma på fötter igen. Med rätt låneföretag och en sund plan för återbetalning kan du ta kontroll över din ekonomi och bygga en ljusare framtid!

10 tips att tänka på innan du tar ett SMS-lån

För många människor och familjer kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop mellan löningarna och då kan ett SMS-lån vara ett sätt att låna pengar mot nästa lönecheck. Men precis som med alla lån är det viktigt att noga överväga företaget och dess rykte innan man tar beslutet att ta ett lån. Nedan följer 10 tips att tänka på när du funderar på att ta ett SMS-lån.

  1. Försök om möjligt att betala tillbaka hela lånet på din nästa löning. Detta är ett bättre alternativ än att refinansiera lånet vilket kommer att resultera i ytterligare avgifter och räntor.
  2. Använd inte SMS-lån för semester eller onödiga utgifter som smycken eller dyra kläder. SMS-lån bör endast användas för nödvändigheter som läkarbesök, mediciner, livsmedel, verktyg, bränsle, bilreparationer och liknande.
  3. Innan du accepterar ett SMS-lån från en långivare, se till att du har läst och förstått hela kontraktet. Läs alltid det finstilta och ställ frågor om något som du inte förstår innan du skriver på den streckade linjen.
  4. Kontrollera långivarens rykte hos Konsumentverket och andra relevanta myndigheter innan du tar ett lån.
  5. Om du planerar att ansöka om ett SMS-lån, se till att ha kopior av dina senaste lönespecifikationer och kontaktuppgifter för din nuvarande arbetsgivare.
  6. Eget företagande kan göra det svårare att få beviljat ett SMS-lån på grund av osäker inkomst. En enskild företagare bör istället överväga ett säkrat personlån.
  7. Om du märker att ditt SMS-lån har refinansierats flera gånger och blir svårt att hantera, överväg att ansöka om ett kreditkort med 0% ränta under 1-2 månader eller ett med en låg inledande ränta. Använd kreditkortet för att betala av ditt SMS-lån för att undvika att det fortsätter att rulla över och öka i kostnad.
  8. Även om du har dålig kreditvärdighet kan du fortfarande få ett SMS-lån. Detta beror på att en kreditprövning sällan genomförs och istället fokuserar långivaren på din nuvarande anställning och lön.
  9. När du ansöker om ett SMS-lån kan du bli tvungen att utfärda en postdaterad check på lånebeloppet plus avgifter och ränta, som kommer att dras när din nästa löning kommer om lånet refinansieras.
  10. Eftersom SMS-lån är avsedda att betalas tillbaka på din nästa löning måste du kunna bevisa att du har en regelbunden löneutbetalning från din nuvarande arbetsgivare. Detta kan vara i form av lönespecifikationer eller andra dokument som bekräftar att du har en fast anställning.

Det är viktigt att komma ihåg att SMS-lån är ett snabbt och enkelt sätt att låna pengar, men det kan också bli en dyr affär om det inte hanteras på rätt sätt. Innan du tar ett SMS-lån, se till att du har läst och förstått alla villkor och räntor som gäller för lånet. Se också till att du verkligen behöver lånet och att du har en plan för hur du ska betala tillbaka det utan att hamna i ekonomiska svårigheter.

SMS avgifter

Är SMS Lån en skuldfälla?

Du har säkert hört att många som tar ett sms lån får svårt att betala tillbaka det. Anledningen till det antas ha med den höga räntan och de låga lånkraven att göra, samt att den snabba utbetalningen lockar till impulsköp. Vi kan hålla med om detta men de flesta som tar ett lån faktiskt betalar tillbaka på lånet i tid.

Hög ränta

Media brukar ofta hävda att den största risken med sms lån är den skyhöga räntan. Du har säkert hört talas om räntor på tiotusentals procent vilket naturligtvis är nonsens.

Visst finns det några få smslångivare som tar både 1000 och 2000 % i årsränta, men det är betydligt vanligare att det handlar om något hundratal procent i årsränta när det gäller lån som bara har 30 – 90 dagars återbetalningstid och runt 30 % när det handlar om större sms lån med längre avbetalningstid.

Alla lån med hög ränta måste dessutom märkas med en varningstriangel. Se exempel hos snabblåndirekt där lånen med hög ränta är tydligt utmärkta.

Vi tror egentligen inte att den högre räntan är det största problemet för om du lånar 5000 kr kanske du får betala 500 kr i ränta om du väljer en låneperiod på en månad och vad hade det gjort för större skillnad om du fått betala tillbaka 5200 istället för 5500 kr? Inte mycket, tror vi.

Om du lånar mer under en längre tid kan kostnaden emellertid bli kännbar så om du till exempel vill låna 10000 kr i tre månader bör du ta ett privatlån och lösa det i förtid istället för då blir det inte alls dyrt.

Kort avbetalningstid

Den korta återbetalningstiden utgör ett betydligt större problem än räntan. Om du till exempel lånar 10000 kr är det såklart inte lika påfrestande för plånboken att betala av det under ett år eller två som det är att göra det på några månader.

Det enda råd vi kan ge är att du bör låna hos en smslångivare som erbjuder längre återbetalningstid än 3 månader om du inte har det så bra ställt och behöver låna en lite större summa.

SMS shoppingSnabba utbetalningar

Eftersom ett sms lån oftast betalas ut redan samma dag och även på helger hos vissa långivare finns det viss risk för att man använder lånet till impulsköp.

Man kanske har sett en pryl som man plötsligt vill ha eller så ska vännerna plötslig iväg på en sistaminutenresa när det är tomt i din plånbok. Då kan det såklart vara frestande att ta ett snabbt lån men du bör alltid tänka efter först innan du tar ett snabblån med direkt utbetalning.

Hur kul det än vore att hänga med på utlandsresan eller köpa det du plötsligt vill ha bör du sätta dig ner och kalkylera innan du lånar så att du vet att du verkligen kan betala tillbaka på lånet.

Låga krav

Nästan ingen smslångivare kräver att du har en fast anställning och inkomstkraven är mycket lägre än för ett privatlån, dessutom finns det många långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Det här bidrar till att en och annan låntagare som inte borde ha fått ett lån får det ändå, men de flesta långivare lånar självklart inte ut pengar om de inte tror att låntagaren kan betala tillbaka på det.

Det är ju självklart att de vill få tillbaka sina pengar. Oftast handlar obetalda lån om ignorans hos låntagaren eller att låntagaren plötslig får en lägre inkomst eller blir av med den helt. Du bör alltså inte låna pengar om du har en alltför otrygg inkomst eller riskerar att stå utan inkomst under låneperioden

SMS Lån

SMS Lån & räntor

Vi ser verkligen inte ner på sms lån men samtidigt är bra att upplysa alla om hur räntorna ser ut. Om du vill låna pengar direkt så kommer du behöva betala höga räntor. Du har säkert hört i media att räntan för sms lån är betydligt högre än för andra privatlån men det har sina orsaker.

Dessutom är den i realiteten inte så hög som så många påstår. För att du ska förstå varför räntan är högre för sms lån än för andra lån och att det faktiskt handlar om en relativt vettig ränta kommer vi nu titta lite närmare på räntan för sms lån.

Räntan inte så hög som du tror

Nej, sms lånen har inte någon ränta på 10 000 % eller 20 000 % som du kanske har hört ibland.  Den effektiva årsräntan för många sms lån brukar vara på 200 – 400 % och de lite dyrare sms lånen kan ha en effektiv ränta på 400 – 1400 % vilket kan verka vara extremt högt men eftersom du inte lägger upp ett vanligt sms lån på ett helt år så blir det faktiskt inte så dyrt.  Om du till exempel lånar 10 000 kr i 1 månad så betalar du 1000 kr i ränta, alltså 10 % av det belopp du har lånat trots att deras effektiva ränta för närvarande är på 218,9 %.

Små korta lån ger en högre ränta

Anledningen till att vanliga privatlån har en lägre ränta än sms lån är att de är mycket större och har en längre återbetalningstid. Om kunden tar ett privatlån på 100 000 kr, får en effektiv ränta på 7.17 % och betalar av på lånet i 8 år tjänar banken 30 422 kr på kunden i ränta. Om ett sms lån också hade haft en effektiv ränta på 7.17 % och smslångivaren lånade ut 10 000 kr i 30 dagar skulle de tjäna 57 kr och 75 öre på detta lån.

Större risk ger högre ränta

De flesta sms långivare har mycket låga krav för sina sms lån. Du behöver inte ha en fast anställning och behöver inte tjäna speciellt mycket för att få låna dessutom är det många sms långivare som tillåter betalningsanmärkningar. Allt det här gör att smslångivarna tar en stor risk när de lånar ut pengar och en stor risk innebär en högre ränta. Det är därför som lån med säkerhet har den allra lägsta räntan.

En snabb och bra service kostar lite extra

Det finns inget annat lån som handläggs och betalas ut så snabbt som ett sms lån. Du kan till och med få ditt sms lån direkt även på helger om du har samma bank som långivaren. En sådan snabb och bra service kan det absolut vara värt att betala lite extra för.

SMS Lån

Sms lån har blivit bättre efter regleringar

Marknaden för privatlån och lån med säkerhet har länge varit relativt hårt reglerad av Finansinspektionen medan sms lånebranschen under flera år fick leva sitt eget liv utan några större regleringar. Så är det inte riktigt längre då reglerna för sms lån har skärpts både 2014 och 2015 i syfte att få ordning på branschen och för att du som låntagare ska känna dig tryggare. I stort sett är det finansinspektionen som reglerar marknaden och konsumentkreditlagen som skyddar framförallt dig som kund.

Ett snabbt lån kan man behöva i många olika lägen och här är det många som tänker på de smslån som blivit så populära och som även har fått en hel del ris för att de utsätter en viss typ av låntagare för stora risker. Anledningen till detta är att snabba lån även ska betalas tillbaka snabbt och att de kostar mer än vanliga lån.

Man kan ju tycka att någon hundralapp för ett mindre lån är det värt när man behöver pengarna snabbt men det är viktigt att förstå att det handlar om en summa som proportionerligt sett är mycket stor om man jämför med traditionella banklån. Är det så att man kan vänta med en utgift så är det givetvis bättre att vänta hellre än att ta det dyra snabblånet.

Nu ska man vara medveten om att det kan finnas skillnader mellan olika typer av microlån. Ibland så kan man få en lägre kostnad tack vare att avgifter slopas eller för att man får en lägre ränta. Därför är det alltid klokt att jämföra olika erbjudanden innan man ansöker om ett lån.

SMS LånKonsumentkreditlagen ger trygghet för låntagarna

Kort och gott skulle man kunna säga att konsumentkreditlagen ser till att du som låntagare inte luras av någon vilseledande information, några finstilta villkor eller någon aggressiv marknadsföring som inte riktigt håller vad den lovar. Här ska vi visa dig vilka de viktigaste lagarna för sms lån ser ut. Smslångivaren måste tydligt ange hur hög den effektiva räntan för lånet är, inte bara hur många procent av lånet som kommer att betalas i ränta.

De får alltså inte enbart skriva att ett lån har en ränta på 10 % för att du betalar 1000 kr för ett lån på 10000 kr. Den effektiva räntan är årsräntan plus alla avgifter för lånet. Anledningen till att långivarna måste ange den effektiva räntan är att det ska vara enkelt för låntagarna att jämföra priserna mellan olika lån. Lånets totalkostnad måste vara tydligt angivet både i ansökningsformuläret och på låneavtalet.

Totalkostnaden är den totala räntekostnaden samt alla eventuella avgifter för lånet. Långivaren är skyldig att ta en kreditupplysning på alla som gör en ansökan så att de kan se vilka som har en undermålig betalningsförmåga och vilka som är skuldsatta, alltså har skulder hos kronofogden. Långivaren är skyldig att ge alla låntagare två veckors ångerrätt men tänk på att du inte slipper den ränta som tickat fram tills den dag du ångrat dig.

Även om du utnyttjar ångerrätten, i praktiken är ett utnyttjande av ångerrätten samma sak som att lösa lånet i förtid. Långivarnas marknadsföring får inte vara för aggressiv, de får till exempel inte påstå att deras lån är gratis trots att de är ränte- och avgiftsfria. Inte heller får de säga att deras lån betalas ut direkt.

SMS LånFinansinspektionen håller koll på smålåneföretagen

Finansinspektionen är den instans som ser till att smålåneförtegen sköter sig. Det här är deras viktigaste uppgifter: Granskar ägarna och verksamhetens utformning innan de eventuellt beviljar ett tillstånd för verksamheten. Gör oannonserade besök hos smålåneföretagen och granskar företagens rutiner och dokumentationer så de kan se att allt går rätt till. Om företaget inte skött sig kan de ge företaget en varning, utsätta företaget för restriktioner eller förbjuda deras verksamhet.

sms-lån-beloppsgräns

SMS Lån beloppsgräns

De flesta företag som erbjuder SMS-lån har en beloppsgräns som varierar beroende på långivare och låntagarens kreditvärdighet. Generellt sett ligger gränsen för SMS-lån mellan 3 000 och 7 000 kronor. Detta gör dem lämpliga för att täcka mindre och oväntade utgifter, snarare än att finansiera större investeringar.

Andra alternativ för större belopp

Om du behöver låna ett större belopp än vad som vanligtvis erbjuds via SMS-lån, finns det alternativa lånetyper att överväga. Vissa långivare erbjuder personliga lån, vilka har högre beloppsgränser – ibland upp till 25 000 kronor eller mer.

Dessa lån kan ha längre återbetalningstider och lägre räntor jämfört med SMS-lån, men de kan också kräva en mer omfattande ansökningsprocess och eventuellt kräva säkerhet eller borgensman.

Större belopp – lägre ränta

Räntan blir ofta lägre ju mer man lånar, men det är viktigt att komma ihåg att den totala kostnaden för lånet (i kronor) ofta blir högre när man lånar större belopp. Detta beror på att räntan ackumuleras över en längre tid och på ett större lånebelopp.

Därför är det alltid viktigt att noggrant överväga sina behov och förmåga att återbetala lånet innan man ansöker om ett större lån. När du överväger att låna pengar, oavsett belopp, är det viktigt att jämföra olika långivare och deras erbjudanden.

Det finns flera jämförelsesajter där du enkelt kan jämföra räntor, återbetalningstider och andra villkor som kan påverka den totala kostnaden för lånet. Detta hjälper dig att hitta den bästa lösningen för din specifika situation och att undvika onödiga kostnader.

Belopp över 10 000 kr

Det finns flera faktorer som kan försvåra att man får låna större belopp över 1 000 kr. En del av företagen kräver att man tidigare har varit kund hos dem för att man skall få sitt nya sms lån beviljat. SMS-lån på över 10 000 kr är inte speciellt vanliga idag men det finns många andra sorters lån på 10000 kr att ansöka om på nätet där blancolån är ett alternativ.

Men ibland behöver man en större lån och då kan det vara värt att känna till att det finns företag som erbjuder lån upp till 25 000 kr. Sedan kan också deras krav öka så har man skuldsaldo hos kronofogden kommer man inte att få ett lån på upp till 25 000 kr beviljat.

Även betalningsanmärkningar kan vara ett hinder. Ett annat alternativ kan vara att ha en medsökande med till lånet.  Det kan förbättra chansen att man får lånet beviljat.

SMS Lån

SMS Lån på helgen

De flesta långivare som gör helgutbetalningar stänger tidigare på söndagar än på lördagar. Det finns även de som bara gör helgutbetalningar på lördagar eftersom de har stängt på söndagar. Tänk på att ansöka med minst en halvtimmes marginal innan stängningsdags. Förvisso är det inte omöjligt att du hinner få ditt sms lån utbetalt även om du ansöker 5 minuter innan stängningsdags, men det är inte helt säkert.

Undvik onödiga impulsköp. Försök även att undvika det klassiska misstaget när du sitter på puben med dina vänner, att ansöka om ett sms lån för att förlänga din pubrunda eller för att bjuda dina vänner på en massa drinkar. Kort och gott, låna inte pengar när du är berusad för då brukar omdömet inte vara det allra bästa. De flesta långivare som betalar ut sms lån direkt gör det även på helgerna.

De flesta sms långivare som gör helgutbetalningar öppnar även senare samt stänger tidigare på helgerna än på vardagarna och om du vill få dina pengar direkt på helgen så bör du vara extra noga med att kolla att kontoret verkligen har öppet när du gör din ansökan. Om du ansöker om ett sms lån efter att kontoret har stängt på fredagskvällen eller lördagskvällen så får du i och för sig ändå ditt lån på helgen men först nästa dag.

Om du är ute med din partner på en shoppingrunda på stan så frestas inte att ta ett lån på helgen bara för att handla mer. Då är det bättre att ansöka om ett kreditkort istället. Gå in på bästa-kreditkortet.se och se ett urval av tillgängliga kreditkort. Det är alltid bra att undersöka vilka förmåner som följer med ditt kreditkort och använda dem på ett smart sätt för att få ut det mesta av dina inköp.

Och nästa gång du ser ett superbra erbjudande på en produkt så kanske det inte är så dumt att kunna slå till på en gång med hjälp av ditt kreditkort istället. Utöver denna uppenbara fördel så finns det även andra fördelar som kan följa med ditt kreditkort, såsom reseförsäkringar och förmåner vid hotellvistelser samt mycket mer.

SMS Lån

SMS Lån utan inkomst

Människor har olika situationer när det gäller ekonomi och även för dig utan inkomst finns det företag som lånar ut pengar. Det blir svårare att ansöka om ett lån hos en långivare då en av de första sakerna de kolla på när du har skickat in din ansökan är din inkomst. En vanlig regler är att företag inte lånar ut till personer utan inkomst men det finns till och med dem som är inriktade på just människor som vill låna utan inkomst.

Tips för att låna utan inkomst

Har du ansökt om ett lån när du är utan inkomst och fått ett nej på din låneansökan kan du kontakta lånföretaget och förklara din situation. Det finns flera anledningar varför du är utan inkomst förtillfället men ändå kan betala av ett lån. Det kan vara så att du är mellan jobb och ska börja på ditt nya jobb inom en snar framtid och då kan betala tillbaka skulden du får. Som person kan du även ha ägodelar som är värda den summan du lånar.

Innan du väljer vilket företag du tänker ansöka hos måste du bestämma dig för vilken summa det är du vill låna. Fördelaktigt är att sms lån är en växande marknad där allt fler företag konkurrerar om dig som kund. Det ger dig större möjlighet att välja mellan de olika företag och de måste hålla ner räntor och andra avgifter för att du som kund ska välja att låna av dem.

Du bör alltid jämföra olika lånföretag innan du lånar och inte ta första bästa du hittar. Du kommer i längden tjäna på att undersöka först innan du bestämmer dig. Tänk noga igenom din situation innan om du inte har någon inkomst förtillfället för då är det viktigt att du klarar av att betala tillbaka pengar i fall du får lånet beviljat.